Op. Dr. Hayati Arık’tan Derneğimize Ziyaret
Konya Ak Parti Sağlıktan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hayati Arık derneğimizi ziyaret etti.
Şube Başkanımız Mustafa Şimşek, Dr. Arık’a Sağlık-Der’in 1991 yılında Eski Başbakanlarımızdan Konya Milletvekili Prof Dr Necmettin Erbakan’ın işaretleri doğrultusunda kurulduğunu, derneğin kuruluşundan günümüze kadar sağlık alanında çok sayıda çalışmaları bulunduğunu ifade etti.
Sağlık-Der’in düzenlediği uluslararası bir organizasyon olan, Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresinden de bahseden Şimşek, bu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, kardeşlik hukukukunun pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin bu milletin birlik ve beraberlik duyguları ve bütünlüğüne yapılmış bir ihanet olduğunu, Sağlık-Der’in de bu süreçte sağduyulu vatansever her bir sivil toplum kuruluşu gibi üzerine düşen duruşunu sergilediğini dile getirdi.
Sağlık-Der Konya Şubesinin yaklaşık birbuçuk yıllık süre zarfında yaptığı çalışmalarını da anlatan Başkan Şimşek, Op. Dr Hayati Arık’a nazik ziyaretleri dolayısı ile teşekkür etti.
Op Dr Hayati Arık ise Sağlık-Der’i tıp fakültesi yıllarından itibaren bildiklerini, doğru sağlık politikaları üretme konusunda sivil toplum kuruluşlarına olan ihtiyacına önemine vurgu yaptı.
Başkan Şimşek günün anısına Op. Dr. Hayati Arık’a günün anısına, Kültür Bakanlığı destekli, Sağlık-Der Konya Şubesi projesinde Neyimiz Var sergisinde sergilenen fotoğraf hediye etti.