SAĞLIK KURUMLARININ BU PERSONELE İHTİYACI VAR.
Her yıl üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerine yaklaşık olarak 18.000 öğrencinin kabul edildiği, Sağlık Yönetimi ve Sağlık İşletmeciliği Bölümü mezunları iş sıkıntısı çekiyor.
GÖREV ALMAK İSTİYORUZ.
Sağlık Yöneticileri ve İşletmecileri görev almak istiyor. KPSS atamalarında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak açılan kadrolara sınırlı sayıda alım yapılıyor.
Bir elin parmaklarını geçmeyen kadrolara diğer yüksekokul ve fakülte mezunları da müracaat edebiliyor.
Özel sağlık sektörü ise henüz bu bölüm mezunlarının ne iş yaptığını dahi bilmiyor.
KURUMLARIN İHTİYACI VAR
Sağlık-Der Konya Şubesi olarak, Sağlık İşletmeciliği ve Sağlık Yöneticiliği bölümlerinin kadro ve atanamama sıkıntısından bahsedince, birilerinin de ‘devlet her üniversite mezununa iş verecek değil ya’ dediğini duyar gibiyiz.
Ancak konuya sadece bu okullarda okuyanlar ve mezunların işe olan ihtiyaçları açısından bakmıyor, Sağlık Kurumlarının personel ihtiyaçları açısından değerlendiriyoruz.
İŞ EHLİNE VERİLMELİ
İşi ehline vermek, uzmanlaşmak ve kurumsal verimlilik açısından konuyu değerlendiriyor, Sağlık Yönetimi ve Sağlık İşletmeciliği Bölümü mezunlarının işe olan ihtiyaçlarından fazla, üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ve özel hastanelerin bu arkadaşlarımıza ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyoruz.
İSTİHDAM SAĞLANMALI
Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve İşletmeciliği profesyonel bir meslek olup, bu mesleğin eğitimi çerçevesinde istihdamının önü açılmalıdır.
SAĞLIK YÖNETİCİLERİ GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.
Sağlık sektörünün profesyonel bir yönetime kavuşması Sağlık Yöneticisi ve İşletmecilerinin işbaşı yapmasını ümit ediyor, bu vesile ile başta Sağlık Bakanımız Prof Dr Recep Akdağ, Kurum Başkan ve Yardımcıları İl Sağlık Müdrülerimiz, İl Halk Sağlığı Müdürlerimiz, Genel Sekreterlerimiz, Başhekimlerimiz, Müdürlerimiz ve Yardımcıları, Şefler, Sağlık Yönetimi Hocalarımız ve Öğrencilerimizin 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Gününü kutluyoruz.
Mustafa Şimşek
Sağlık-Der Konya Şube Başkanı